Viktig information med anledning av AY i Halmstad och Falkenberg

7 september, 2021

På grund av rådande omständigheter med Amerikansk yngelröta i Halmstads och Falkenbergs kommuner, rekommenderar bitillsynen att ni som är inom en skyddszon invintrar så mycket som möjligt på mellanväggar och väl rengjort kupmaterial.

Läs mer här

Hallands Godaste Honung 2020

20 februari, 2021

Tyvärr kunde vi inte genomföra tävlingen Hallands Godaste Honung i höstas, men de som vunnit i sin respektive förening ska ändå uppmärksammas för sitt gedigna arbete och goda honung.

Bengt Frizell har gjort en bild med samtliga vinnare och vi hoppas alla att vi ska kunna genomföra den godaste tävlingen i Halland under hösten 2021!

Läs mer här

Länsstyrelsen Västra Götaland om amerikansk yngelröta

20 januari, 2021

Vi har justerat vår webbplats och har numera en egen sida för utbrott av amerikansk yngelröta: Aktuella utbrott av bisjukdomar | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se)

I och med denna förändring är det nu möjligt att få en notis när det sker ett utbrott av amerikansk yngelröta i Halland och Västra Götaland.

Läs mer här

Svara gärna på enkät från Preben

14 maj, 2020

Detta mejl kom från SBR:

Syftet med denna enkätundersökning är att få in data om vinterförlusterna 2019-2020 och om faktorer som kan ha betydelse för övervintringen.

Enkäten är ett led i det samarbete om förluster som pågår inom COLOSS,

Läs mer här

Kurs i föreningsteknik – utvärdering

6 mars, 2020

Bifogat ser ni sammanställningen av utvärderingen från Studieförbundet Vuxenskolan av kursen i föreningsteknik. Väldigt positivt utfall. Man kan dock fundera över varför den tidiga informationen ut till föreningarna inte tycks ha fungerat så bra.

Läs mer här

Hallands godaste honung 2019

26 januari, 2020

Ett stort grattis till Ann-Sophie Danred, Laholm, som blev klar vinnare av Hallands godaste honung 2019 som avgjordes i samband med julmarknaden på Lilla Böslid den 16 november. Juryn, bestående av Eva Hessel,

Läs mer här

Hallandsdistriktet fick Centerns miljödiplom

25 juni, 2019

Den 5 juni på Birum i Falkenberg fick Eva Castell, ordförande för distriktet, ta emot ett diplom från centerpartiets ordförande i Halland, Henrik Oretorp.

Nämnas kan att det hela föregicks av ett mycket trevligt mejl från Kjell Helgesson,

Läs mer här

Kurs i praktisk drottningodling 2019

Hallandsdistriktet anordnar till årets biodlingssäsong en tillämpad kurs i drottningodling. Kursen vänder sig till lokalföreningarna som har möjlighet att sända två personer till kursen. Avsikten är att dessa senare eller i direkt anslutning till kursen utbildar intresserade inom respektive förening.

Läs mer här

Hallands godaste honung 2018 korad

20 november, 2018

Lördagen den 17 november kl 13.00 samlades honungsjuryn i Lilla Böslid för att bedöma de tio tävlingsbidragen, som vunnit deltävlingen i respektive biodlarförening. Juryn hade en mycket svårt uppgift eftersom samtliga bidrag höll mycket hög klass.

Läs mer här

Anmäl ditt biinnehav senast 31 mars

13 februari, 2018

Vart tredje år måste man förnya sin anmälan om biinnehav och i år är det dags igen.

Klicka här för att få reda på hur du gör.

Läs mer här