Hallands godaste honung 2019

26 januari, 2020

Ett stort grattis till Ann-Sophie Danred, Laholm, som blev klar vinnare av Hallands godaste honung 2019 som avgjordes i samband med julmarknaden på Lilla Böslid den 16 november. Juryn, bestående av Eva Hessel,

Läs mer här

Hallandsdistriktet fick Centerns miljödiplom

25 juni, 2019

Den 5 juni på Birum i Falkenberg fick Eva Castell, ordförande för distriktet, ta emot ett diplom från centerpartiets ordförande i Halland, Henrik Oretorp.

Nämnas kan att det hela föregicks av ett mycket trevligt mejl från Kjell Helgesson,

Läs mer här

Kurs i praktisk drottningodling 2019

Hallandsdistriktet anordnar till årets biodlingssäsong en tillämpad kurs i drottningodling. Kursen vänder sig till lokalföreningarna som har möjlighet att sända två personer till kursen. Avsikten är att dessa senare eller i direkt anslutning till kursen utbildar intresserade inom respektive förening.

Läs mer här

Hallands godaste honung 2018 korad

20 november, 2018

Lördagen den 17 november kl 13.00 samlades honungsjuryn i Lilla Böslid för att bedöma de tio tävlingsbidragen, som vunnit deltävlingen i respektive biodlarförening. Juryn hade en mycket svårt uppgift eftersom samtliga bidrag höll mycket hög klass.

Läs mer här

Anmäl ditt biinnehav senast 31 mars

13 februari, 2018

Vart tredje år måste man förnya sin anmälan om biinnehav och i år är det dags igen.

Klicka här för att få reda på hur du gör.

Läs mer här

Studiebesök till Lurö och det nordiska biet 12-13 augusti 2017

12 augusti, 2017

I mitten av augusti gjorde Hallandsdistriktets biodlare en studieresa till Lurö i Vänern. Eftersom Det Nordiska Biet räknas till de utrotningshotade djurraserna hade vi fått medel från jordbruksverket och resan genomfördes med hjälp av hushållningssällskapet i Halland.

Läs mer här