Aktivitetskalender 2020

Mellersta Nissadalens Biodlarförening 2020

Vi har möjlighet att beställa parade drottningar från Honungsgården på Bjärehalvön. Du beställer ditt antal drottningar via mail till vår ordf Bodil Hellström senast veckan efter påsk, den 14 april. Beställda drottningar hämtas av ett par av oss under vecka 25; veckan efter midsommar. Vi hör av oss om var och när ni möter upp och hämtar och betalar er beställning.

INSTÄLLT: MARS: Länsstyrelsen erbjuder kurs i ”Friska bin” med bitillsyningsman Björn Dahlbeck den 18 mars. Anmälan till Karin Jarl tel 010-2245651.

INSTÄLLT: APRIL: Vi är välkomna på studiebesök till Harplinge Biodlarförening med anledning av deras forskningsprojekt gällande pollinering. Tid: 14 april kl 18.30 Plats: Harplinge Lantmän

INSTÄLLT: Medlemsträff 18 april kl 10-12 hos Janina Häggström, Nissaryd Hyltebruk. Detta blir spännande, vi kommer att tillverka biprodukter av olika slag.

INSTÄLLT: MAJ: Medlemsträff 2 maj kl 10-12 hos Gunilla Lindsköld, Stensered, Drängsered. Vi tar en titt i kuporna och reflekterar över tillståndet beroende på väder och vind, dragväxter?

På grund av Covid-19 har vi valt att ställa in aktiviterna i april och maj. Hur det blir med kommande träffar återstår att se. / Styrelsen

JULI: 5 juli kl 13.30. Oskarströms biodlarförening inbjuder oss till en unik visning av Vargaslätten Simlångsdalen.  Entrén inkluderar inbunden bok om Vargaslätten kr 450:- . 650 :- två pers, en bok.

AUGUSTI: Medlemsträff 15 augusti kl 10-12 hos Thomas och Ulla på Dammshult. Vi får ta del av slungningen hos yrkesbiodlare.

Vi har en pågående förfrågan om studiebesök till Rosendals honung i Strömsnäsbruk senare under året.  Närmare info kommer!

Kom ihåg att lämna in din honung till honungsbedömning innan årsmötet. Vi återkommer med tid/dag för årsmötet senare under året.

Till samtliga träffar ta med egen fika, diskussionsämnen och ett glatt humör. Det brukar vara trevligt och lärorikt på träffarna.